Διατροφή και άσκηση ή ανθυγιεινός τρόπος ζωής;

Είναι ΚΑΙ στο χέρι σου η πρόληψη του καρκίνου!1,2,3

Ορισµένοι παράγοντες κινδύνου που ενοχοποιούνται για τον καρκίνο συνδέονται µε τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής όπως το κάπνισµα, την υπερβολική κατανάλωση οινοπνεύµατος, την ανεπαρκή ή/και µη ισορροπηµένη διατροφή, την έλλειψη φυσικής δραστηριότητας.

Σύµφωνα µε µελέτες, το 20% όλων των περιπτώσεων καρκίνου οφείλονται σε κακές διατροφικές επιλογές, ανθυγιεινό τρόπο ζωής όπως το κάπνισµα, η υπερβολική κατανάλωση οινοπνεύµατος και η έλλειψη άσκησης.

Γι΄ αυτό η αλλαγή της διατροφικής µας συµπεριφοράς μπορεί να συµβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου. Μια διατροφή υψηλή σε φρούτα και λαχανικά μπορεί να βελτιώσει την πρόληψη κατά πολλών µορφών καρκίνου καθώς και η διατήρηση της καλής κατάστασης και του φυσιολογικού βάρους.

Βιβλιογραφία
1. American Cancer Society Guidelines on Nutrition and Physical Activity for Cancer prevention. Available at:http://www.cancer.org/acs/groups/cid/documents/webcontent/002577-pdf.pdf, Accessed 19 Feb 2016
2. National Cancer Institute. http://www.cancer.gov/about-cancer/causes-prevention/risk/tobacco. Last updated 2015. Accessed 19 February 2016
3. Latino-Martel P ,et all. Alcoholic beverages, obesity, physical activity and other nutritional factors, and cancer risk: A review of the evidence. Critical Reviews in Oncology/Hematology, ONCH-2111r.org

Ακούστε τους ειδικούς

Οι ειδικοί μας δίνουν πληροφορίες σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, τον τρόπο διάγνωσης της νόσου και τις επιλογές διαχείρισης και αντιμετώπισης.

Δείτε όλα τα βίντεο

Ενημέρωση και πρόληψη

Στόχος της for HER είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού γυναικείου πληθυσμού για την αξία της πρόληψης και της σωστής αντιμετώπισης από ειδικό.